Posted by admin  |  January 25, 2019

Følg vores medarbejder i tv programmet Alene i Vildmarken

Vores medarbejder Henrik Pilgaard Larsen er taget på eventyr Alene i Vildmarken, som for tiden vises på DR1.
Det er selvfølgelig noget vi som virksomhed gerne vil støtte op om. Der er formentlig flere af vores kunder og samarbejdspartnere der har en masse spørgsmål til det og vi har derfor interviewet Henrik inden han tog afsted om hvorfor han har valgt dette eventyr. Det kan du læse meget mere om herunder, hvor Henrik fortæller om baggrunden for hans deltagelse.

Vores medarbejder Henrik P. Alene i Vildmarken

Hvad fik dig til at søge om deltagelse til tv-programmet og hvordan kunne det forenes med familie og job?
Jeg ansøgte om at komme med i tv-programmet Alene i Vildmarken fordi min hustru og min kollega Karina, gik og prikkede til mig da udsendelserne rullede sidste år. De har flere gange sagt, at det da lige var noget for mig. Først nægtede jeg pure. Jeg synes det var for ekstremt og jeg havde en masse begrænsninger i mit hoved. Min første umiddelbare tanke var, at det kan jeg da ikke, jeg har jo et arbejde jeg skal passe. Der kom også en blokade i mit hoved omkring at jeg skulle filme mig selv og tale til kameraet. Det synes jeg er enormt grænseoverskridende. Men på den anden side så ville det være det ultimative eventyr og jeg havde en brændende lyst. Det udslagsgivende punkt var da min hustru truede med at hun ville skrive til produktionsselskabet og foreslå mig som deltager. Det syntes jeg ville være for pinligt, -så jeg måtte selv til tasterne.

Hvad er din ’vildmarks’ baggrund?
Min baggrund for at tage afsted er, at jeg i mange år har trænet basale survival skills på mine ture i de danske skove. Lysten til at komme ud i naturen startede i 2008 hvor jeg tog certifikat til Paragliding. Det fik mine øjne op for at være ude i naturen og jeg fandt ud af, at det ikke var nok at flyve, så jeg begyndte at tage i skoven og overnatte derude. Først overnattede jeg i shelters, men senere hen blev jeg grebet af en ny trend med at sove i hængekøje. I dag har det udviklet sig til at jeg udover at tage i skoven blandt andet kører mountainbike, sejler i kajak og havsvømmer. Således har alle mine interesser et omdrejningspunkt i naturen.  

Jeg har her muligheden for at få den ultimative udfordring i forhold til at klare mig selv og prøve de skills af jeg har tillært mig gennem årerne. Kan de stå prøven i virkeligheden?
Normalt når jeg tager i skoven herhjemme har jeg mad med, så jeg har aldrig prøvet at klare mig uden mad. Så det ser jeg som en spændende udfordring.

Henrik 'Alene i Vildmarken'

Opbakning fra arbejdet og familien
Min første tanke var, som nævnt, at jeg da ikke kunne tage af sted i forhold til mit arbejde. Men da jeg nåede til det punkt i castingforløbet hvor det så ud til at jeg kunne være heldig at blive udvalgt, måtte jeg afklare med min arbejdsplads om det var muligt, at jeg kunne tage fri på ubestemt tid. Her fandt jeg ud af, at jeg har en utrolig fleksibel og forstående arbejdsplads.
Jeg sagde til min chef:
”Jeg har fået en ide og den kræver at jeg lige spørger dig først. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at deltage i Alene i Vildmarken. Jeg ved, at det er en dårlig ide i forhold til den travlhed vi har og det pres det vil lægge på mine kollegaer, men det vil betyde alt for mig at tage denne udfordring”.
Min chef svarede:
”Det vil altid være et dårligt tidspunkt, men hvis der er noget man brænder for, så skal man gøre det. Så du har vores opbakning”.
Eneste krav til at jeg må tage af sted er, at jeg ikke må komme hjem uden at have vundet.

Min hustru bakker mig 100 procent op. Hun er mega stolt over at jeg er blevet optaget. Mine venner tænkte: ”Ja, selvfølgelig skal du det!”. De ved, at jeg søger udfordringer hele tiden så de er ikke spor overraskede. De er utrolig glade på mine vegne og lover at heppe på mig.

Er der noget du frygter eller glæder dig mest til?
Der er ikke rigtig noget jeg er bange for, men tænker meget over, at jeg måske nok vil komme til at fryse. Så det er kulden jeg kan se som en af de største udfordringer. Jeg gør derfor meget ud af at undersøge hvilket outdoor-tøj jeg skal vælge til turen. Derudover er jeg spændt på at se hvordan min krop reagerer hvis jeg ikke får nok mad.

Mit primære mål ved at tage afsted er at vinde over mig selv. Teste mine skills af og i høj grad min psyke i forhold til at skulle være alene, da jeg er et meget socialt menneske. Ofte når jeg tager alene i skoven eller på kajaktur tager jeg mig selv i flere gange at sidde og chatte med mine venner på de sociale medier, til trods for at min hensigt var at jeg skulle være alene. Det bliver interessant at se, når jeg får skrællet nogle lag af, om jeg virkelig er så afhængig af sociale medier som jeg tror jeg er.

Jeg glæder mig mest til stilheden. Til at der ikke kræves noget af mig som person. At alt hvad jeg gør det er noget jeg gør for mig selv. Prøve for en periode at være helt uden forventninger fra omverdenen.

Jeg håber at hele oplevelsen vil gøre mig klogere på mig selv som menneske.

 

Henrik har været ansat i Nordic Engineering siden april 2016 som Project Engineer & QA Manager. Han er en utrolig dygtig og vellidt medarbejder.
Foruden hans store faglige viden og erfaring bidrager han på kontoret med en frisk, humoristisk og afslappet stemning. Både på det faglige og det personlige plan vil det være en udfordring at skulle undvære ham, og så på ubestemt tid. Men selvfølgelig skal han gribe chancen for at få en oplevelse for livet.

Vi er alle meget spændte på at følge ham og hepper på ham hele vejen.

Jens Juhl Eskildsen, CEO.